marți, aprilie 23, 2024
AcasăTVConcert de colinde cu „Bujorelul”

Concert de colinde cu „Bujorelul”

Un concert de colinde de odinioară, din vatra satului, susținut de Grupul de colindători „BUJORELUL” din Drăgănești Olt, condus de prof. Florian Mărghidanu. Colindele Grupului „BUJORELUL”, cântate în partea de sud a Olteniei în perioada 1930-1940, unice, au fost premiate în 2019 cu premiul l la Festivalul datinilor și obiceiurilor de iarnă de la Focșani, județul Vrancea.
Cu aceste colinde Grupul de colindători „Bujorelul” din Drăgănești-Olt a fost invitat la mai multe posturi de televiziune, alături de cunoscuți interpreți de folclor, dar și la festivaluri și târguri de Crăciun, cel mai recent la cel de la Sibiu (decembrie 2021).
Colindele vechi cântate odinioară pe ulițele satelor din Țara Oltului de Jos, aduse pe scena Centrului Cultural Eugen Ionescu de către Grupul de colindători „Bujorelul” din Drăgănești-Olt, au fost mai mult decât o încântare, au fost o adevărată lecție de cultură tradițională. Mulțumiri domnului profesor Florian Mărghidanu și grupului de colindători coordonat de către domnia sa, pentru bucuria făcută acum, în pragul sărbătorilor de iarnă.
Gazde: Alexandrina SAVU (Gherghina), Nicolae GRECUȚU. Colindători:
Ionel POROJAN, Dan POPESCU, Bogdan ROȘU, Aurel MIRCEA, Emil CÂRCIUMARU. Rapsod: Jane MATEI. Conducătorul grupului: Prof. Florian MĂRGHIDANU.

Articolul precedentSărbătoarea iilor
Articolul următorPăzitul fântânilor 2022
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments