marți, iunie 18, 2024
AcasăLada cu zestreLa cafea cu domnul Eminescu.

La cafea cu domnul Eminescu.

„LA CAFEA CU DOMNUL EMINESCU”. Așa a sunat invitația adresată de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt pentru cei care au dorit să-l omagieze pe marele nostru poet național în Foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina. Happeningul organizat pe 14 ianuarie 2022, în deschiderea evenimentelor culturale dedicate Zilei Culturii Naționale organizate de Primăria municipiului Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art și Centrul Cultural Eugen Ionescu a fost coordonat de către Corina Dașoveanu, Cătălina Tănase, Mariana Marica, Cristina Drăghicean, Adela Petcu și Sandi Rotaru, educatori la Centrul de Zi Amicii și Centrul de Zi Slatina ale DGASPC Olt, instituție condusă de doamna Adi Rădița Piroșca și a sensibilizat pe cei prezenți, copiii reușind să creeze momente emoționante și dovedind că sunt adevărați actori și că (și) pentru ei, atât numele cât și opera lui Mihai Eminescu sunt reprezentative pentru cultura noastră națională.
Regizat sub forma unei cafenele literare, happeningul s-a desfășurat pe fundalul unei expoziții cu un decor specific, cu lucrări de artă plastică realizate de către copiii de la Centrul de Zi Amicii, și a fost precedat de o paradă a costumelor de epocă, realizate de copii împreună cu echipa coordonatoare.
Proiectul cultural „Sub semnul lui Eminescu” inițiat în urmă cu 11 ani de către Asociația Culturală Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România a beneficiat, de-a lungul timpului, de colaborări cu nume, instituții școlare și de cultură de nivel național și local, printre cele de nivel local numărându-se și asociații culturale. Ca și în anii precedenți, Eminescu a fost întruchipat de Remus Alexandru Iordache, profesor la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina și reprezentant al Asociației Culturală Iordache Art.
Recunoștința noastră, a tuturor, în fața dăruirii și pasiunii cu care acești copii coordonați de personalul DGASPC Olt reușesc, în fiecare an, să scoată la iveală frumosul din ei și din noi!
Articolul precedentIordănitul în anul 2022
Articolul următorLecția de meșteșuguri
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments