duminică, iulie 21, 2024
AcasăArt & PhotographyExpoziție Jill Sneesby MFIAP, ESFIAP din Port Elizabet (Africa de Sud)

Expoziție Jill Sneesby MFIAP, ESFIAP din Port Elizabet (Africa de Sud)

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a pregătit în cadrul ediției a IX-a Festivalului Internațional „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” (marcă înregistrată în România), în parteneriat cu Clubul Fotografic „Alutus” Slatina, pentru iubitorii fotografiei din orașul Saltina (Olt) și de pretutindeni, o expoziție inedită de artă fotografică.

De această dată pe platforma amradiotv.ro la secțiunea Art & Photography vor fi prezentate 105 fotografii realizate cu mare măiestrie profesională de către artista fotograf Jill Sneesby MFIAP, ESFIAP din Port Elizabet din Africa de Sud. Fotografiile au o valoare artistică deosebită prin faptul că subiectele fotografiate – animalele sălbatice și fauna Africii de Sud – au fost realizate cu mare măiestrie artistică și pricepere profesională.

Artista fotograf Jill Sneesby MFIAP, ESFIAP este o fotografă de natură și animale sălbatice, recunoscută pe plan internațional, care în prezent trăiește în Port Elizabeth, Africa de Sud. Lucrările ei au fost răsplătite cu multe premii și medalii internaționale, fiind  publicate și expuse în zeci de galerii din toata lumea, precum: Smithsonian (USA) sau Muzeul Național de Istorie din Marea Britanie, etc.

Pentru a surprinde aceste subiecte își petrece mult timp în natură sălbatică aproape de casă, dar și în jurul lumii, unde călătoreste să fotografieze. Artista fotograf Jill Sneesby a fost invitată să participe în diferite jurii internaționale de artă fotografică: Marea Britanie, Canada și alte țări ale mapamondului.

Toate imaginile din această expoziție au fost fotografiate în Africa de Sud și includ imagini care prezintă elefanți deosebiți, dar și alte animale din această regiune a Africii de Sud, precum si fauna din parcurile naționale preferate de ea. Expoziția prezintă totodată cu mare măiestrie artistică frumusețile naturale ale Africii de Sud.

Artista fotograf Jill Sneesby împărtășește cunoștințele sale profesionale și experiența ei prin organizarea de workshop-uri conduse de ea în Port Elizabeth precum și peste hotare. Ea a devenit membru de onoare a mai multor societăți fotografice din întreaga lume. Este fost membru al Comisiei de conducere a Societății Fotografice din SUA si președintele diviziei de portofolii. De asemenea este membru al Comisiei de conducere a Societății Fotografice din Africa de Sud și președintele diviziei de portofolii ale acestuia. Este și secretar de onoare al Clubului Fotografic din Port Elizabeth.

Este de apreciat faptul că expoziția personală a artistei fotograf Jill Sneesby a fost prezentată prima dată în România în vara anului 2018 în cea mai longevivă Galerie permanentă de artă fotografică din țara noastră după ce prima  expoziție de artă fotografică din Africa de Sud a fost vernisată în data de 13 decembrie 2000, ora 18:00,  când au fost expuse pe simezele cunoscutei Galerii creațiile artiștilor fotografi din Pretoria, în prezența ambasadorul acestei țări în Ungaria (care deservea și România), aceasta fiind ultima expoziție organizată în cunoscuta galerie în milleniul II.

Expoziția artistei fotograf Jill Sneebsy MFIAP, ESFIAP organizată în parteneriat cu Clubul Fotografic „Alutus” Slatina cu sprijinul Asociației Culturale Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România și Primăriei municipiului Slatina va putea fi vizionată online la adresa amradiotv.ro, secțiunea Art & Photography începând de miercuri 10 februarie 2021.

Expoziția marchează închiderea Festivalului Luna Fotografiei în România.

Ștefan Toth – Asociația „Euro Foto Art”

Valeru Ciurea – Clubul Fotografic „Alutus” Slatina

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments